Schrijfprikkels

Schrijf je in voor de digitale Schrijfprikkels en ontvang de gratis e-pocket '5 schrijfpaden naar jezelf'.

Hoe schrijf je jezelf groter?

Nee, niet fysiek. En ik bedoel ook niet het ego. Sterker nog, als we allemaal ons ego met een paar centimeter zouden laten Strand schaduwkrimpen, dan zou dat al veel meer ruimte geven 😉 Misschien iets voor een volgend blog.

Maar wat dan? In dit drukke land voel ik me nog wel eens opgepakt in de mensenmassa. Vooral in een stad of bij een of ander evenement. Heel benauwend. Misschien heb jij dat ook?

Wat er eigenlijk gebeurt, is dat niet alleen de fysieke ruimte wordt beperkt, maar dat de innerlijke ruimte meekrimpt. Aan het eerste valt weinig te veranderen. We wonen nu eenmaal in een drukbevolkt landje.

Maar die innerlijke ruimte, dat moet toch anders kunnen? Als het aan mij ligt wel, en ik heb de volgende suggestie.

Zoek ter ondersteuning (en voor je plezier!) een open ruimte op met een weids uitzicht. Zoals bij de zee, op de heide, in een groot park, aan een meer, op het dak van een hoog gebouw etcetera.

Schrijf over de ruimte die je in jezelf ervaart. Tast al pennend af waar je innerlijke grenzen liggen en hoe die aanvoelen. Misschien krijg je er een smaak bij in je mond of moet je denken aan een bepaald liedje of een uitspraak. Schrijf alles op wat in je opkomt.

Stel je eens voor dat je die ruimte gaat vergroten. Zoals je een hekwerk kunt verzetten naar de overkant van de straat of naar de andere kant van het dorp, zo kun je ook de grens van je innerlijke ruimte verzetten.

Doe dus maar net of het een hek is, dat je op kunt pakken (van heel licht, duurzaam en toch stevig materiaal gemaakt, zodat je niet hoeft te sjouwen :-)). Pak het op en zet het op een plek neer die aangenaam voelt. Ja hoor, buiten je lichaam. Fantasie kent geen grenzen.

Beschrijf dit proces, ook over wat er intussen met je gebeurt.

Het is wel een hek waar je doorheen kunt blijven kijken en andersom anderen ook naar jou. Het is slechts een beschermend laagje van jouw innerlijke ruimte. Geen afsluiting van de rest van de wereld.

Vul de ruimte binnen je hek met iets egaals, een grasmat bijvoorbeeld of een blauwe lucht. Het mag van alles zijn, als het maar prettig en ruim voelt. Misschien hoort er ook weer een smaak bij en een liedje of citaat. Beschrijf dat ook.

En … ben je al groter? Of beter gezegd, voel je je al groter?

Het door jouw geschreven briefje kun je bij je dragen en opnieuw lezen wanneer je maar wilt. Dan geef je jezelf opnieuw de ervaring van groter worden als je daar behoefte aan hebt.

Denken of luisteren naar dat liedje of die ene smaak oproepen kan je daar verder bij helpen. Het kan ook zomaar zijn dat mensen je ook fysiek meer ruimte gaan geven!

Ik wens je in ieder geval veel groei- en schrijfplezier!

Schrijfprikkels

Schrijf je in voor de digitale Schrijfprikkels en ontvang de gratis e-pocket '5 schrijfpaden naar jezelf'.
Over-Saskia-Baardman