Schrijfprikkels

Schrijf je in voor de digitale Schrijfprikkels en ontvang de gratis e-pocket '5 schrijfpaden naar jezelf'.

Hoe heeft het zover kunnen komen met ons?

Soms ontmoet je mensen in je leven waar je een klik mee hebt. Dat kan blijven bij een eenmalig goed gesprek, een regelmatig bakkie of zelfs een uiteindelijke samenwerking die je beiden als feestje betitelt.  Dat laatste had ik met Esther van Toledo en heeft geresulteerd in de workshopfeestreeks: Wat ga jij uitvreten in 2014, zodat het je beste jaar ooit wordt?

Nu dringt zich de vraag aan mij op: Hoe heeft het met ons zo ver kunnen komen? Huh, maar …? Tja, ik geloof dat dat mijn humor is: bij mensen een huh-gevoel teweeg brengen.

Esther: “In de humor hebben we elkaar ook goed kunnen vinden. En ik geloof dat lachen de kortste route is naar je hart. Je hart bevat de antwoorden om krachtig en vrij te leven. Punt is alleen dat we uit een beschermingsmechanisme het hart Lachen klaart de lucht op en vormt de kortste route naar je hart.hebben afgesloten. Vervolgens zoeken we antwoorden bij anderen en duiken we in ons hoofd.”

Saskia: “Herkenbaar. Bij jouw coachingsworkshop ‘Surfend door het leven gaan’ ontdekte ik ook ineens een vreemde gewaarwording in mijn handen: het werden 2 kacheltjes en hadden een weldadige uitwerking op mijn oefenpartner.”

Esther: “Reikihanden, riep ik! Niet wetende hoe dat verder zou gaan.”

Saskia: “Ja plop, ik zat gelijk in mijn hoofd. Er zijn al genoeg reikihanden, dacht ik, wat moet ik daarmee? Ik heb er toen maar op vertrouwd dat het antwoord wel zou komen. Vervolgens ben ik mijn concept over schrijven vanuit je hart verder gaan invullen: workshops waarin deelnemers geen idee hebben van waar een oefening naartoe gaat. Des te groter en raker de verrassing als ze ‘er’ zijn.”

Esther: “Vertrouwen, daar gaat het om. Je lijf weet namelijk al eerder dan je hoofd waar je naartoe wilt en dan valt alles op zijn plek. Daar volg ik nu een training ‘somatische intelligentie’ over, waarin je leert de intelligentie van je lijf in te zetten en daarop te vertrouwen. Dat helpt je namelijk om tot antwoorden te komen vanuit je hart, de plek waar je vrij bent van conditioneringen. Vervolgens zet je als vanzelf jouw stappen om daarna … Groots te Genieten en te gaan als een jekko ;-)!”

Saskia: “Haha, heerlijk weer die nuchterheid. Wist je trouwens dat ik door jou op het idee ben gekomen om een schrijfworkshop tot schrijffeestje om te dopen?”

Esther: “Ja, heb je al verteld …”

Saskia: “Oh, nou voor de lezers thuis dan. Je vond mijn sessies een feestje, dus dat woord heb ik even van je geleend :-)”

Esther: “Ik ben gek op feestjes en plezier en dat zie ik ook bij jou terug. Naast dat we allebei onze eigen specialiteiten hebben: coachen op leiderschap vanuit het hart, zodat je meer kunt bereiken met minder moeite in combinatie met schrijven vanuit het hart. Zodat je raak gaat schrijven met minder moeite.”

Saskia: “Goed idee dan om samen te werken. We lopen natuurlijk tegen het eind van 2013 en 2014 bonkt al op de voordeur. Iedereen heeft het weer over doelen stellen. Mijn hersens zijn aan het kraken geslagen.”

Esther: “Daarom gaan we de informatie niet uit ons bolletje halen, maar uit de rest van ons lijf. Moeiteloos. Combineren we onze specialiteiten.”

Saskia: “Top! Dat wordt heerlijke voeding. Laten we dat ook aanvullen met Bourgondisch zelfgemaakt krachtvoer. Kunnen we alvast oefenen met hoe aandacht geven, doet groeien…”

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het feest begint op 28 november waar jij moeiteloos kunt gaan ‘werken’ aan jouw magische gebeurtenissen in 2014, zodat het je beste jaar ooit wordt.

Kortom: ontdek met veel plezier je eigen antwoorden op de vraag wat je gaat uitvreten in 2014! Daar dragen wij graag aan bij.

Kom je ook? Ja, ik heb interesse, dus link me door naar het programma.

Schrijfprikkels

Schrijf je in voor de digitale Schrijfprikkels en ontvang de gratis e-pocket '5 schrijfpaden naar jezelf'.
Over-Saskia-Baardman